Лайфстайл, Пътешествия, Храна

Food Guide за Барселона II

This post is also available in: English

Здравейте, любими мои!

Преди няколко дена се върнахме от нашето кратко посещение на последния ни дом, Барселона. Досега не се бяхме връщали с град или дори държава, в която сме живели и никога не съм си представяла, че толкова много ще ни хареса! Чувството е доста различно, тъй като вече не живееш там и нямаш задължения или задачи, нито пък си турист и обикаляш само туристическите забележителности, така че всичко, което ти остава е да се отпуснеш и да се насладиш на уникалния град. Наистина беше една прекрасна почивка и сега с нетърпение очакваме следващата възможност да се завърнем за кратко в Англия, Италия и Дания… Буквално нямам търпение!!!

Междувременно реших да направя Food Guide за Барселона II, тъй като мина известно време след първия ми Food Guide за Барселона, а вече имам толкова много нови и невероятни места, за които да ви споделя! Както и в първия ми Food Guide, и в този ще включва само заведения, които лично сме посетили и смятаме, че си заслужават да бъдат посетени и препоръчани!

Casa do Açaí Brunch & Coffee

Това ново местенце отвори съвсем наскоро и го открихме едва миналата седмица по време на кратката ни почивка в Барселона. Въпреки че бяхме в града само за една седмица, посетихме Casa do Acai цели два пъти. Направо обожавам Acai Bowls а това заведение предлага буквално най-добрите Acai комбинации! Можете да си представите колко любимо ми стана това малко местенце и определено смятам, че трябва да бъде посетено и определено трябва да си поръчате Acai Bowl с шоколадови топчета и фъстъчено масло… Наистина е уникално!

food guide

Surf House

Ако търсите местенце, на което да хапнете вкусен brunch с удивителна гледка към палми и безкраен морски хоризонт, то това определено е вашето място! Това заведение се превърна в едно от любимите ни места през последната година, именно защото е не само здравословно и адски вкусно, но и има уникална атмосфера! Предлагам най-най-добрите пържени сладки картофки и смутита от диня! Наистина много ни харесва и ни навява такива прекрасни спомени, като този от блог поста “Обяд на брега на морето”!

Alsur Café

Открихме това местенце доста отдавна и за съжаление така и не намерихме време да се върнем отново… Беше едно супер сладко кафене в центъра на Барселона, което предлага най-уникалните комбинации със сладки гофрети. Не съм и предполагала, че изобщо би ми харесала комбинацията между авокадо или пилешки хапки с гофрети, но честно беше превъзходно! Определено това заведение представлява нещо вкусно и интересно, което трябва да опитате в Барселона!

Green & Berry

Намерихме това място съвсем случайно и двамата останахме много приятно изненадани. Храната беше невероятна и предлагаха acai bowls, авокадо тост и освен това имаха най-различни вариации на моят любим chai latte! Всичко беше перфектно, но осветлението беше доста лошо, така че снимката не показва всъщност колко добре изглеждаше храната там!

Tropico

Това малко кафене предлага наистина невероятна закуска! Имат всевъзможни видове палачинки, а също предлагат и интересно представен сандвич с бъркани яйца. Всичко е толкова вкусно, а дизайнът на мястото е вдъхновен от Мароко, но с типични за Барселона елементи. Това, обаче, не е най-интересното нещо за това местенце… най-впечатляващото беше смутито от драконов плод, което не просто беше перфектно за снимка, но и беше адски вкусно! Определено трябва да го опитате!
food guide

Ohla Hotel

Когато става дума за заведение, в което можете да се насладите на прекрасни коктейли и възхитителна гледка, това определено е идеалното място! Това rooftop барче има не само прекрасен малък басейн, но и най-красивата гледка към Барселона и Barcelona Cathedral. Със сигурност е перфектното място за незабравима снимка от Барселона и е място, което винаги ще помня за нашите романтични вечери по залез слънце с коктейл в ръка!

Tommy Mel’s

Определено препоръчвам това заведение на всички неамерикански посетители на Барселона. Със самото влизане се чувстваш сякаш си пътувал назад във времето до 50-те години и си се озовал в един автентичен американски бар с музикален джубокс, уникален дизайн и най-различни варианти за milkshake! Това местенце искрено ме впечатли и смятам, че би било много интересно на всеки, който като мен, не се е срещал лично толкова често с американската култура от 50-те години!

Cereal Hunters

Това супер сладко и различно заведение е най-любимото място на сестра ми от всички други заведения в Барселона. Буквално все още говори за това местенце и нямам търпение да ми се отдаде възможност да я заведа пак! То представлява едно малко кафене със стотици различни зърнени закуски, различни видове мляко, както и различни топинги. Предлагат толкова много интересни възможности, че определено можеш да тотално да се объркаш, но пък определено е нещо толкова различно и интересно и според мен трябва да бъде посетено поне веднъж!

Cookona

Друго супер нетипично местенце е Cookona. Това е бисквитеният рай! Предлагат толкова много различни вариации на бисквитки, като сандвичи от бисквити, торти и дори млечни шейкове! Открихме го малко след беше отворило и успяхме да се запознахме с сладкото момиче, което всъщност прави и измисля всичките бисквитки вкусотии. Определено е перфектното заведение за хора като мен с огромен афинитет към сладкото!

П.С. Не съм най-големия фен на месото, но заради приятеля ми и наши близки, които са ни идвали на гости, мога да ви препоръчам и прекрасни заведения за стекове и различни видове месо. Пишете ми в Инстраграм, ако искате да ви ги споделя и тях!

Надявам се, че този food guide ви е бил интересен и полезен за да опознаете по-добре прекрасната Барселона.
Харесайте публикацията и се абонирате, ако желаете повече публикации като тази.