Лайфстайл, Пътешествия

Обиколка с каяк на остров Менорка

This post is also available in: English

Здравейте отново, любими мои!

Времето в Менорка вече е повече от перфектно и ние сме се запътили за едно малко приключение. Честно казано съм доста развълнувана, но и малко притеснена, тъй като не съм го правила никога преди… Ще ходим на обиколка с каяк на остров Менорка!!!

menorca menorca

Нашият хотел „Artiem Audax“ предлага доста невероятни приключения и всички служители бяха толкова мили и не само успяха да ме успокоят, че каяка не е опасен, но успяха да ме накарат да съм още по-развълнувана и да очаквам приключението ни с нетърпение.

И така нашият ден започна по най-добрия възможен начин! Излязохме с каяците в открито море и започнахме да гребем към няколко пещери и различни уникални диви плажове. За съжаление все още бях доста стресната да не би да се преобърнем, когато стигнахме до пещерите и не успях да направя никакви снимки, но беше наистина невероятно преживяване. Сложихме си фенерчета на главите и влезнахме с каяците в студената и тъмна пещера. Никога не съм имала възможността да вляза в пещера насред морето и ми беше адски интересно и любопитно!

menorca

След пещерата се насочихме към няколко девствени плажове наблизо. Гребяхме във възможно най-чистата и тюркоазена вода, когато стигнахме до един малък приказен плаж на име „Cala Mitjaneta“.

menorca

menorca menorca

menorca menorca

Нямаше никого там и се почувствахме сякаш целият този рай бе само за нас. Беше приказно!!! Спряхме на плажа за кратка почивка, направихме един милион снимки и се насладихме на невероятния „частен“ плаж!

menorca menorca

menorca menorca

После се насочихме обратно към нашия плаж „Cala Galdana“, тъй като вече бяхме в открито море повече от два часа. Честно казано в един момент ръцете ми вече започнаха да отказват, а дори не гребях през цялото време (милият Мишо хах). Ако решите да предприемете такова предизвикателство с каяк, наистина бих ви препоръчала да излезете в морето с двоен каяк и с някой, който е по-силен и издръжлив от вас.

menorca

menorca

Както и да е, това беше едно от най-уникалните преживявания в живота ми и бих го направила отново при първа възможност!!! Имахме късмета, че „Artiem Audax“ предлагаха това приключение и че попаднахме на един прекрасен гайд Алекс (и Матю), който ни отведе на най-приказните места и подробно ни обясняваше за всяко нещо по пътя ни.

След това перфектно приключение, решихме да направим една кратка разходка из градчето ни и накрая решихме да приключим деня в спа центъра на хотела.

menorca

Това беше идеалният завършек на един малко или много изморителен ден (поне за мен)! СПА центърът бе перфектен, имаше толкова много басейни с най-различни температури, създаващи предизвикателството да влезнеш от басейн с 34 ° C в 12 ° C. Най-интересното нещо там бе душът кофа, който доста приличаше на “bucket challenge” и беше най-забавния начин да завършим почивката си в спа центъра и прекрасния ден като цяло.

menorca

menorca menorca

За мен денят беше повече от прекрасен и изпълнен с доста силни емоции и предизвикателства, но в крайна сметка се чувствахме толкова позитивно заредени и с толкова много уникални спомени!!! Напълно ви препоръчвам преживяването с каяк!!!

Надявам се този блог пост да ви е харесал и да ви е бил полезен по време на вашето пътуване!

Очаквайте пост за следващите ни приключения в Менорка!
Харесайте поста и се абонирайте за блога ми, за да бъдете първите информирани.