Лайфстайл, Пътешествия, Храна

Топ 5 ресторанта в Дубай & Абу Даби

This post is also available in: English

Здравейте, любими мои!

Честита Нова Година! Надявам се 2020 г. да ви донесе много здраве, щастие, успехи и много любов! Мина малко повече време, отколкото ми се искаше, от публикуването на последния ми пост, но… Този път няма отново само да обещавам да пиша по-често, а по-скоро ще направя всичко възможно това да се случи.

Миналата година посетихме Дубай и Абу Даби за рождения ми ден и вие изглежда харесахте предложенията ми, които ви споделих в поста Дубай & Абу Даби Travel Guide. Именно затова реших да събера накуп и малко повече информация относно нашите любими Топ 5 ресторанта в Дубай и Абу Даби.

В Обединените Арабски Емирства прекарахме малко повече от седмица и така имахме възможността да пробваме много различни кафенета, барове и ресторанти. Въпреки това, реших да споделя с вас само онези, които наистина мисля, че си струва да бъдат посетени. Ще ви разкажа малко повече за всеки един от нашите фаворити, но предпочитам да не ги представям в специфично класиране.

Bounty Beets

Този ресторант е разположен в прекрасния хотел “Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina”, който определено би бил едно страхотно място за разходка след хапване. Менюто в Bounty Beets предлага превъзходни organic, gluten-free и vegan опции с невероятно креативни имена и презентация. Ние опитахме Acai Berry Power Bowl, Bravocado (уникален авокадо тост), както и най-любимия ни избор: палачинки от сладки картофи… Да, правилно прочетохте: ПАЛАЧИНКИ от сладък картоф! Пробвахме и страхотните им смутита и power juices. Това, обаче, не е всичко: мястото разполага с повече от приказна градина с гледка към Персийския залив, супер сладурски photo-friendly кътчета, изпълнени с графити и забавни цитати като „Обичам пица повече, отколкото Кание обича Кание“.

Arabian Tea House

Това местенце се намира в историческия квартал Al Fahidi, известен още като Al Bastakiya. Посещавайки заведението се чувстваш сякаш пътуваш назад във време и това ти дава възможността да опознаеш културата им, докато се наслаждаваш на прекрасен обяд и gahwa (традиционно арабско кафе) в една автентична атмосфера. Arabian Tea House разполага едновременно с невероятна вътрешна градина с красив тюркоазен ‘интериор’, приказни цветя и ефирни бедуински елементи, но и с фантастична външна част, където можете да се насладите на заобикалящите ви забележителности под сянката на красиво старинно дърво. Ако искате да опитате различни традиционни ястия, това определено е вашето място. Бихме ви препоръчали хумуса, фалафеловия wrap и разядката Labneh. Разбира се, заведението предлагаше невероятна селекция от арабски чайове, както и обособено автентично място, в което можете да им се насладите, седейки в бедуинска палатка, заобиколена от приказни цветя.

Nusr-et Dubai

Разположено в страхотния Four Seasons Hotel Dubai, това заведение определено е едно от най-известните сред моите топ 5. Звездата от социалните медии Salt Bae придоби известност предимно с уникалния начин на ‘посоляване’ на предлаганите в ресторанта позлатени стекове. Местенцето не само има прекрасно подбрани местни ястия за ценители (поне всички така казаха), но и приказна гледка към небостъргачите в Дубай и най-вече Burj Khalifa. За хора, които не обичат месо като мен, предлагаха страхотни салатки и десерти. Имахме късмет, че Salt Bae всъщност беше в Дубай, когато ние посетихме ресторанта му, като така успяхме да се срещнем с него и да видим на живо прословутото посоляване на ястията. Определено смятам, че това е най-интересното място за всички любители на месните ястия!

Emirates Palace, Abi Dhabi

Следващото местенце е част от луксозния 5* хотел Emirates Palace, разположен в приказен естествен залив в сърцето на Абу Даби. Не забравяйте, че и самият хотел определено си заслужава да бъде посетен, тъй като интериорът му е изцяло покрит с 22-каратово злато. За повече важна информация относно посещението на Emirates Palace, вижте Дубай & Абу Даби Travel Guide. И така, както вече споменах, хотелът е перфектното място да се насладите на спиращ дъха златен интериор, но е и мястото, където можете да опитате ястия и напитки със златни частици. В Emirates Palace всяка година се консумират повече от 5 кг 24-каратово злато от перфектно ‘златно’ меню. Идеята е доста примамлива и ние решихме да опитаме златното капучино, гофретите със златни частици и плодове, както и бургера от камилско месо с позлатени сладки картофки. Гофретите ме изненадаха супер приятно, пържените картофки бяха невероятни, а бургерът беше толкова интересен, че дори и аз го пробвах. Честно казано, Emirates Palace определено си заслужава да бъде посетен, тъй като това не е просто ресторант, а по-скоро цяло „златно” преживяване.

The Meat Co

Не на последно място е ресторантът The Meat Co, разположен до/всъщност на платформа, част от Dubai Fountain. Това определено е перфектното място за приятна вечеря в близост до водата с невероятна гледка към Burj Khalifa и приказното шоу на Dubai Fountain. Заведението предлага не само интересни местни ястия, но и супер вкусни салати и десерти (излиза, че на това се наслаждавам в местните ресторанти). Въпреки това, любимата ми част от вечерята ни бяха невероятните коктейли, сервирани в супер сладки чашки с форма на пиленца и шоколадовият хляб… ДА, шоколадов хляб, който се оказа перфектен за местни ястия.

Говорейки за коктейли, не мога да не ви препоръчам и сладките барчета в Madinat Jumeirah. Атмосферата там е повече от прекрасна! Можете да се насладите на креативни коктейли, заобиколени от вода, палми, изключително красива архитектура и разбира се, прекрасна гледка към Burj Al Arab. Едно заведение, което така и не успяхме да посетим, е ресторантът Ossiano restaurant в Atlantis, The Palm. В този ресторант можете да осъществите мечтаната вечеря под вода, заобиколени от плуващи, точно до масата ви, различни рибки и морски животинки, част от най-големия аквариум в Обединените Арабски Емирства. Важно е да имате предвид, че трябва доста по-рано да си направите резервация , тъй като ние така и не успяхме да си запазим маса в така да се каже последния момент.

Със сигурност ще запомним пътуването ни до Дубай и Абу Даби не само с приказния ми 25ти рожден ден, но и с невероятни преживявания, автентична атмосфера и страхотни ресторанти. Истински незабравимо!

Надявам се при следващото ви пътуване да имате възможността да посетите поне един от нашите топ 5 ресторанта в Дубай и Абу Даби! Споделете с мен вашите предложения и преживявания и от други прекрасни места и заведения!

Харесайте поста и се абонирайте, ако желаете повече публикации като тази.